tiistai 25. lokakuuta 2011

Perspektiivileikit


Outoja otuksia
Kaivelen kovalevyni ArtRage-luonnoslehtiötä, sieltä löytyy monia alotuksia ja muistiinpanoja. Voin piirtää ihan vanhanaikaisesti viivottimella ja kynällä suoraan näytölle. Yhtä hitaasti ja kumitellen kuin konkreettisilla työkaluilla. "Outoja otuksia" muistuttaa, miten kuvistunnilla leikattiin, liimattiin ja piirrettiin kollaaseja. (Vieläköhän sellainen on tapana, vai istutaanko vallan näytön ääressä?) Otukset on leikattu kumittamalla valokuvasta pois ympäristö. Photoshopissa sellaista kutsutaan syväämiseksi, ja työvälineenä on joku valintatyökaluista.
Keskusperspektiivi

Kuvan manipulointi onkin sukkelampaa. Viedään piirros Photoshoppiin , valitaan sopiva muokkaus ja kiskotaan kulmista. Mikäpä siinä, tarkoitus pyhittää keinot. Katsojalle ei ole väliä miten kuva on syntynyt, kunhan se on puhutteleva :)
Photoshopattu tila

Yritän suunnitella asialliset 'tunnisteet'. Vaarana on tehdä niitä liikaa.  Merkintä 'ArtRage' meinaa, että kerron jotakin ArtRagesta. Suurin osa piirustuksista (ainakin tässä vaiheessa) on sillä tehty, joten tekotapa mainitaan vain, jos siitä poikkean.


9 kommenttia:

 1. Samma mieltä, lopputulos ratkaisee eikä tekotapa. Eikä digitaalinen piirtäminen ole sen helpompaa kuin muukaan. Vaikka usein sitä luullaan että koneella olisi vaan napin painallista ja kuva tulee kuin itsestään. " Miten tämä teit? ai koneella ....."

  Tästä kommetoinnista vielä. Leveään laatikkoon kirjoitan ja valitsen profiilin. Sitten näyttö poistuu ja postaus lataantuu uudelleen ja tulee pieni kommettilaatikko jossa pyydetään vielä sanavahvistusta. Saattaa jäädä monelta huomaamatta ja ainakin jos paljon kommetoi peräkkäin, niin aika hidasta on! Eli vielä on vähän hiomista bloggerilla.

  VastaaPoista
 2. Miiwi, auts, vai sanavahvistus! Ja niinkun olen siitä toisille paasannut...Ja olen sen blogeistani poistanut.
  Pahoin pelkään, ettei asetuksissa ole sille säätöä. Menen vielä uudelleen katsomaan, kiitos huomautuksesta.
  Täytyykin kirjautua ulos, jotta voin nähdä.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan uudessa käyttöliittymässä ei näy paikkaa, missä sanavahvistukseen voisi puuttua. Nyt vaihdoin hetkeksi vanhaan käyttöliittymään, ja siellä poistin mokoman. Pian saan nähdä, toimiiko, sillä kirjauduin ulos ja joudun nyt valitsemaan profiilin.
  Otanpa Anonyymin :)

  Marjattah

  VastaaPoista
 4. Huomasin saman omassa blogissani.
  Vahvistuksen poistamismahdollisuus on kyllä suuri puute.

  VastaaPoista
 5. No jopas, onko tämäkin parannus? Kun avaa kommenttilaatikon, jossa näyttäisi olevan '4 comments', ei niitä saa nähdä ennenkuin on klikannut sanaa 'load more'. Eikä se välttämättä onnistu, saa rämplätä useamman kerran. Mielestäni on tärkeää nähdä, mitä muut ovat sanoneet, ennen kuin lisää oman kommenttinsa.
  No ehkä tuo on tarpeellinen, jos blogissa tapaa olla 74 kommenttia....

  VastaaPoista
 6. Ihmettelin juuri tuota samaa, muutenkin saa klikkailla monta kertaa. Olisihan sitä voinut olla kommettien alussa ankkuri suoraan tekstilaatikkoon. siis niille 74 kommentin sivustoille! Tämä leveämpi tila on kyllä ihan jees ja sanavahvistusen poisto helpotti huomattavasti.

  VastaaPoista
 7. Miiwi, huomaatkos: heti kun naristiin tuo uutuus katosi! Ihankuin tämä pelittäisi nyt paremmin, tämä kommentointi.

  VastaaPoista
 8. Huomasin juuri nyt, klikkaus oli jäänyt pois, toivottovasti pysyykin.
  En ole minäkään löytänyt kohtaa, mistä voisi yläkuvan lisätä, Kiva kun kehutaan uutuuksista, mutta unohdetaan kertoa ohjeet!! Naristaan taas, jos vaikka autaisi nytkin :)

  VastaaPoista
 9. Yhtä ja toista pienen narinan aihetta ilmaantuu, ja korjauksia myös. Mielenkiintoista :)

  VastaaPoista

Kysy, kerro ja kommentoi!