sunnuntai 16. lokakuuta 2011

ArtRage

Bamboo

Ja tässä uusin piirustusvälineeni: WacomBamboo (Fun Pen & Touch Medium) piirustuspöytä. Sen kylkiäisenä tullut ArtRage-piirustusohjelma on näytöllä. Monia muitakin hauskoja ohjelmia seuraa mukana. Vajaat pari vuotta olen sillä piirrellyt. Näistä olen jo kertonut yhtä ja toista K50-blogissa. Kuvasta näet, että piirrän käsin. Näytölle on nuppinneulalla kiinnitetty mallikuva ;)  Ja mikä parasta, kosketus välittyy aivan kuin paperille piirtäessä. Herkkä kosketus tuottaa hennon viivan, voimakas vahvan. Kynään saa ajan kanssa tuntuman. "Paperia" voi käännellä kuten oikeaa. (Jokainen piirtäjä tietää, että kaariviiva onnistuu parhaiten tietyssä asennossa.)

Kynää voi käyttää kaikissa piirustusohjelmissa, mutta kosketusherkkyys puuttuu esim. GIMPissa ja Photoshopissa. Silti piirtäminen on ihan toista kui hiirenmötikällä. Voipa tuota kynää käyttää hiirenäkin navigoidessa.

Tämä 'piirustusstudio' ei ole kovin kallis. Vastaava summa kuluu helposti taiteilijatarvikeliikkeessä. En silti pidä tätä vaihtoehtona, vaan lisämahdollisuutena. Näin voi piirtää suoraan julkaistavaksi. Voi myös tuottaa kuvia tulostettavaksi. Silloin on vaan luotava kyllin suuri koko. Mikäli valitsee aikaa kestävät mustesuihkuvärit ja paperin, voi tällä tavoin valmistaa sarjan grafiikan vedoksia, jotka sitten numeroi ja signeeraa oikeaoppisesti.

Syntyvässä harjoitelmassa käytän mustaa ja valkoista liitua, pyyhekumia, ruiskua. Ja kerroksia (Layer) jolloin voin helposti poistaa tai kumittaa epäonnistuneet viivat tuhoamatta pohjasävyjä. Keskentekoisen työn voi tallettaa työskentelytilassa.Kuvan valmistuttua voin tallettaa sen myös JPG-muodossa.

9 kommenttia:

 1. Lukijoiden puutteessa kokeilen kommentointia. Huomaan että asetuksissa valitsemani teksti ei tule näkyviin kommenttilaatikossa. Dynaaminen näkymä taitaa olla vielä vähän vaiheessa, koska muutamat säädöt eivät toteudu.

  VastaaPoista
 2. Kommentointi saisi olla vähän helpompaa, ensin pitää klikata teksti ja sitten toisen kerran comments. Uskon kuitenkin että koko ajan parantelevat ominaisuuksia.

  VastaaPoista
 3. Miiwi, eikös se kumminkin ole johdonmukaista ? Täytyyhän teksti ensin lukea kokonaan, ennen kuin voi kommentoida ;)

  Kommenttilinkki on kumminkin selkeästi esillä, toisin kuin monessa muussa systeemissä, missä sitä saa etsiä suurennuslasin kanssa muiden tekstien keskeltä.

  VastaaPoista
 4. Tämäpä kiinnostavaa! Kynä näyttää aika paksulta, joten saattais onnistua mun nivelrikkoisilla sormillakin:)

  VastaaPoista
 5. Minäkään en saanut heti kommentoitua vaikka olin tekstin jo kertaalleen lukenut. Nyt uudella yrittämällä onnistui.
  Aika mielenkiintoiselta vaikuttaa tuollainen piirtäminen. Joskus voisi vaikka kokeilla...josko tässä enää osaa edes piirtääkään.
  Mukavaa torstai iltaa!

  -Krisse-

  VastaaPoista
 6. Eija, suosittelen jos piirrätyttää. Eikä kulu paperia;)
  Krisse, hienosäätöä näyttää tapahtuvan Bloggerissa kaiken aikaa. Kiva että yritit kommata kärsivällisesti.
  Ja piirtämiseen riittää että tekee mieli piirtää :) Työ tekijäänsä opettaa.

  VastaaPoista
 7. Löytääköhän Kiirepakolainen tämän jutun? :)
  (Ja vink vink: lukijalaatikossa on kovin vähän naamoja, sitäkin arvokkaampia. Löytyy 'vanhasta mallista' otsikkotekstistä.)

  VastaaPoista
 8. Nyt löysi Kiirepakolainen tänne! Loikoilin joitain aikoja torpalla, kaukana koneesta. BambooWacon kuulostaa hyvältä. Ja haluhimo senkun kasvaa.... Toimii varmaan windows -ympäristössäkin, luulisin. Nyt menenkin verkkokauppa.comiin suorittamaan tutkimuksia kynistä. Ehkä käyn myymälässäkin, jos siellä voisi vähän koekäyttää....
  Mutta ihan ensteks tällään naamani lukijalaatikkoosi. Hips.

  VastaaPoista
 9. Onnea etsintään Kiirepakolainen!
  varmaan noita kyniä alkaa olla muitakin, mutta täatä olen kuullut hyvää ja itsekin todistan.
  Kiitoksia naamantälläämisestä, tosin ei vielä näy?

  VastaaPoista

Kysy, kerro ja kommentoi!