lauantai 22. helmikuuta 2020

Aasiankukaali


Aasiankukaali kuuluu mieliaiheisiini. Aina huomaan sen liian myöhään, kun kuljen kamera kaulassa ChiangMain kujilla. Lintuharrastuksen heräämisestä kiitän tätä lintua.

Digipiirtämisellä on puolensa. Siistiä työtä eikä täytä kaappeja... Valtava kokoelma työkaluja. Mieluiten etsin sellaisia, joissa käden jälki saa näkyä. "Hiili", "lyijykynä", "pastelli". Kynätuntuma on hämmästyttävän aito.

Olen jo tottunut liukkaaseen lasipintaan, mutta silti karheampi pinta on ollut haaveissa. Ehkäpä valmistaja ennen pitkää vastaa piirtäjien toivomuksiin? Googlatessa löysin yrityksen nimeltä Paperlike.com. Eipä aikaakaan, kun tilasin karhean näytönsuojan! Pakettiin sisältyy seikkaperäiset ohjeet. Joka työvaihe on tarkoin kuvattu. - Vaikeinta oli luoda täysin pölytön tila. Se ei olekaan turha vaatimus, sillä näkymättömät pölyhiukkaset voivat tuhota koko työn. Varmuuden vuoksi lähetys sisältää kaksi suojakalvoa. Valmistaja suosittelee kylppäriä työtilaksi. Itse päätin kokeilla keittiötä, jossa laitoin liesi-imurin päälle. Jospa se estää hiukkasia laskeutumasta alaspäin? Jänskätti niin, että pyysin Miehen avuksi. Ja kiinnitystyö onnistui!

Oikein tyytyväinen olen. Piirustustuntuma on yhä aidompi. Lisäksi tuo mattapintainen kalvo pysyy tahrattomana, ja tuntuu miellyttävältä koskettaa. (Kirkas pinta oli aina täynnä sormenjälkiä.)

Ei kommentteja: