lauantai 25. elokuuta 2018

Pastellipapereista vielä
Helmikuinen kohtaaminen Chiang Maissa pääsi pastelliharjoitelman aiheeksi. Nyt olen kokeilunhaluisena hankkinut vielä Pastelmat-kartonkia, josta olen kuullut kehuja.Tätä piirtäessäni huomasin hiuksenhienon eron. Hiuksenhienon nimenomaan. Jos haluan piirtää pastellikynillä hienoja hiuksia, se onnistuu. Sennelier-kartongille piirtäminen on rapeaa, viiva karheaa. Hieno ominaisuus, jos juuri sitä tavoittelee. Mi-Teintes Touch ei ole aivan yhtä karhea. Luultavasti se pysyy suosikkina varsinkin isokokoisissa maalauksissa. Edellisessä postauksessa jo vakuutin päätyväni siihen. Mutta tämä Pastelmat yllätti! Pinta tuntuu silkkimäiseltä, mutta kätkee silti karheuden, joka ottaa vastaan värikerroksia rajattomasti.
   - Härkäpiirros on pienikokoinen, vain hiukan isompi kuin A4. Ohuiden viivojen piirtäminen sujuu leikiten jos vain terottaa kynänsä.
Kaikkia kolmea pohjaa voin siis suositella. Rehevän maalaukselliseen ilmaisuun kaikki sopivat loistavasti. Perinteisiä liituja en ole juuri kokeillut näille pohjille. Pan-pastellit leviävät täyteläisinä, riittoisina. Jos haluaa viimeistellä maalauksensa pastellikynillä, Pastelmat hyvä valinta.

Sennelier ja Pastelmat-kartonkeja olen hankkinut verkkokaupasta. Canson Mi-Teintes Touch löytyy kotikaupungista, alan liikkeestä.

2 kommenttia:

Eija-h kirjoitti...

Kiva kun kokeilit Pastelmatia, se on kyllä ihan ykkönen pastellien kanssa :)

Marjattah kirjoitti...

Kiitos kommentista Eija! Pastelmat yllätti, kun luulin jo parhaan löytäneeni. Kannattikin kokeilla niin monia pohjia. Nyt tietää mitä haluaa :)