maanantai 2. marraskuuta 2015

Adonit Jot

Suuri mangopuu

Mukavalta alkaa tuntua uusi kynä.  Kosketus on tukeva, ohuen muoviläpyskän läpi näkyy ohut kärki ja sen piirtämä viiva. Olen myös löytänyt kannustavia arvosteluja, kuten tämä: (Jeff Richardson) Adonit Jot Pro .

Kirjoittaja kertoo, miksi ohut kärki on vaikea saada toimimaan iPadilla. Se kun on alunperin   suunniteltu tunnistamaan sormen painallus. Pikkusormenpaksuiset stylus-kynät siis toimivat ongelmitta. Paitsi että ovat kömpelöitä tarkkuustyössä. Näin on kehitelty patterilla tai bluetoothilla toimivia kyniä. Kynän kärki lähettää signaaleja, jotka tabletti tunnistaa. Parhaimmillaan tällainen kynä on myös kosketusherkkä. Yhteensopivuusongelmia ikuitenkin ilmaantuu monesta syystä. Ja patterit on muistettava vaihtaa, akut ladata, juuri kun olisi ollut aikaa piirtää…. Adonit Jot Pro ilmaantui markkinoille 2012, ja uusi parannettu versio tämän vuoden tammikuussa. Kirjoittaja pitää sitä tähän asti parhaana stylus-kynänään.

Pohdiskelen  tuota kosketusherkkyyttä, siihenhän olen tottunut pöytäkoneen piirustuslaudalla. Ilmankin voi pärjätä. Monissa piirustusohjelmissa on läpikuultavia kynätoimintoja, jolloin valöörivaihteluita saa kerrostamalla. Ohuella viivalla voi luoda pintoja  kuin taidegrafiikassa. Tärkein ominaisuus mielestäni on ohut kärki. Tässä se toteutuu ilman  säätämisiä.

Tämän piirustuksen tein ArtRagella. Mielipiirtimeni ovat "mustesuihku", "pyyhekumi" ja "lyijykynä/värikynä".
Tuo "karhea paperi" pohjana aiheuttaa mielenkiintoisen aistiharhan. Käsi on tuntevinaan sen karheuden, mikä antaa tukea piirtämiselle. Kuin piirtäisi oikealle paperille.

Piirsin Mangopuun paikan päällä. Taas lehahti pihamaina sen oksalle livertämään.

1 kommentti:

  1. Tämäkin piirretty sillä uutuuskynällä. Kyllä on etevä kynä! No, kynän käyttäjä tiäteskin :)

    VastaaPoista

Kysy, kerro ja kommentoi!