maanantai 14. syyskuuta 2015

Takaisin kipsiluokkaan

Caracalla  alias Lucius Septimius Bassianus.
1. WacomBamboo (Fun Pen & Touch). Sovellus: Artrage. Työkalut: musta ja valkoinen liitu, pyyhekumi, ruisku. Kolme tasoa. Karkea "paperi".
Malli oli näytöllä piirustuksen vieressä. Tuttu menetelmä, kosketusherkkä kynä tottelee kuin oikea.


Caracallan marmorinen muotokuva tuo muistot mieleen. Ateneumin suuressa piirustussalissa hiilet rapisivat, kun opiskelijat yrittivät vangita paperille patinoituneiden kipsijäljennösten muinaisia ilmeitä. Ne muuttuivat melkein eläviksi piirtäjälle. Yrjö Verho oli vaativa opettaja, mikään itsevarma viivan huiskiminen ei tullut kysymykseen. Valojen ja varjojen verkostosta piti löytää  mallin luonne ja viivojen liike. Se jäi piirustusluokassa syvälle mieleen. Aika pian huomasin, että ruma naama on paljon kiinnostavampi aihe kuin klassisen kaunis. Nyt siis palaan nöyrästi kipsiluokkaan.

Etsiskelin Pinterestissa tuttujen antiikinaikaisten patsaiden kuvia.Vakaa aikomukseni on toteuttaa vertailuprojekti Stylus-kynien ja piirustusohjelmien runsaudessa.  Tähänastiset kokemukset ovat innostavia ja hämmentäviä. Haluan löytää tabletille ( iPad) yhtä esteettömän systeemin kuin tämä kohta 6-vuotias piirustuspöytä.

Jatkan siis kipsimallien piirtämistä. Kirjaan tiedot kynästä ja ohjelmasta. Valitsen mahdollisimman samankaltaiset työkalut. Jatkoa seuraa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kerro ja kommentoi!