tiistai 8. syyskuuta 2015

Stylus-kynää etsimässä

Piirustuspöydän ääreen pääsen vain kotonani. Tabletti seuraa mukana mökillä ja reissuilla. Ja juuri piirtämisen takia sitten lopulta tabletin halusin hankkia.

Tietenkin olen etsinyt sitä parasta piirustusohjelmaa ja ladannut monia turhiakin. ArtRage näyttäisi olevan tabletillakin ylitse muiden. Hiukan kevennetty malli kuitenkin, viivottimet ja sapluunat puuttuvat.

Mutta nyt olen ollut etsimässä sitä parasta kynää. Tabletille voi toki piirtää sormellakin. Olen piirtänyt tavallisella kumitulppakynällä, semmoisella jolla tökitään kirjaimia puhelimella. Ja uneksinut ohutkärkisestä, kosketusherkästä kynästä, samanlaisesta kuin kotistudiossa.
(Aika ohutkärkinen  Enjoy-kynä löytyi äskettäin, näyte edellisessä postauksessa.)

Suurin toivein hankin varsin kalliin kynän: Wacom Intuos Creative Stylus 2. Ladattava, toimii yhteensopivissa ohjelmissa bluetoothilla. Toimii muutenkin kuten tavallinen Stylus-kynä.

Ensivaikutelma oli pettymys. Kuin yrittäisi piirtää kuulakärkikynällä lasilevylle. Jälki oli tärisevää, viiva syntyi sentin päässä kärjestä. Vertailin kynän käyttäytymistä eri sovelluksissa. Missä tahansa piirtäisin paremmin sormella!  

Mutta kun sinnikkäästi hain tietoa, harjoittelin ja vertailin, aloin päästä eteenpäin. Nyt alkaa tuntua aika luonnikkaalta yhteistyö 'Bamboo Paper'-sovelluksen kanssa. Kynä tottelee kosketusta aivan toisin kuin tavallinen Stylus. On vain muistettava pitää käden asento oikeana. (Se valitaan kynää yhdistäessä.) Kynään pitää tottua.

Bamboo Paper on yksinkertainen luonnoslehtiö. Kyniä on vain kuusi, ja värejäkin rajoitetusti. Ei tasoja, kuten on useimmissa piirto-ohjelmissa. Ja juuri se yksinkertaisuus tekee luonnoslehtiön niin mainioksi. Kuin olisi repussa oikea lehtiö ja nyrkillinen värikyniä. Ja varsinkin rakas lyijykynä, piirtäjän paras ystävä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kerro ja kommentoi!