keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Himalajanhaukkanen ja uusi kynä

Taas uusi Stylus! Muuten verraton tablettini on siitä hankala "piirustuslehtiö", ettei juuri mikään bluetooth-stylus toimi  sen kanssa. (iPad Air 2) Tai toimii huonosti. Viiva ei tottele kynää vaan kulkee omia polkujaan. Siitä olen usein täälläkin kertonut.

Äskettäin näytölle ponnahti mainos: Bamboo Fineline 3. Yhteensopivuustiedoissa mainitaan minunkin tablettini! Siispä rohkeasti tilaamaan.
    Tabletillani on useita piirustussovelluksia. Eniten olen mieltynyt ArtRageen ja BambooPaperiin. Adonit Jot on kynä jota käytän. Ihan hyvä Stylus, jos tottuu outoon muotoon. Tarkkuustyö on hiukan vaivalloista.
     BambooPaper tunnistaa ja yhdistää uuden kynän  oitis. Voin heti huomata eron piirtämisessä. Jälki seuraa käden kosketusta aivan kuin piirtäisin paperille. Sovelluksessa ei ole tasoja. Pitää onnistua kerralla ,- tai kumittaa :) Yllä ensimmäiset kokeiluni uudella kynällä.


Doi Inthanonin kansallispuistossa, ChianMain provinssissa, lintuopas lupaa retken lopuksi näyttää viehättävän pienen linnun. Tie on pitkä ja kuoppainen karulle harjulle, missä nousemme maasturista.
Hetken tähysteltyään opas pystyttää kaukoputkensa, tarkentaa ja viittoo katsomaan. Meitä on vain viisi, joten jokainen saa nähdä lehdettömän puun latvassa nököttävät pienet linnut. Vain minulla on kamera, mutta objektiivi ei riitä tällaiseen bongailuun. Kuva on ankarasti suurennettu ja kelpaa minulle tunnistamista varten. Vasta kuvasta huomaan miten pieniä linnut ovat kun vertaan puussa lepattavaan lehteen. Tutkin verkosta ja kirjoista löytyviä kuvia ja painan linnun piirtämällä muistiin.2 kommenttia:

  1. Voi että olet taas saanut hienon kuvan aikaiseksi! Todella, todella mielenkiintoista kuva ja kertomus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vallaton. Linnut ovat kiehtovia. Myös kotimaassa :)

      Poista

Kysy, kerro ja kommentoi!