torstai 16. kesäkuuta 2016

Kotkanpesällä


Vielä jatkuu jännittävä "tosi-TV"  kotkanpesällä jossakin Viron rannikolla. On ollut upeaa seurata poikasten kasvua alusta alkaen. Esikoinen rikkoi munankuoren 14.4., ja kuopus liittyi seuraan viisi päivää myöhemmin. Suloiset untuvikot eivät olleet lainkaan ystävällisiä toisilleen. Kuopus hakattiin usein kanveesiin ruokajonossa. Niinpä onkin ihme, että kaikki kolme komeaksi varttunutta kotkaa ovat nyt valmiina nousemaan siivilleen. Lentoharjoitukset ovat yhä hurjempia. Toiset saavat väistellä, kun yksi leyyhyttelee suuria siipiään ja pomppii ylösalas. Yhä harvemmin käyvät vanhemmat viskaamassa kalan pesään. Kohta on aika lähteä.

Ja onhan se piirtäjälle harvinainen onni päästä kotkanpesälle luonnostelemaan. Piirustusvälineet luettelen tunnisteissa.


2 kommenttia:

  1. Kotka on hieno eläin ja sen poikaset ihastuttavia. Hieno piirros. Olen kuullut, että emot pitävät huolta, että heikoinkin poikueesta saa ruokaa, vaikka se ei aina siltä näyttäisikään :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ninnu. Luonnnossa on usein julmalta näyttävät lait. On tavallista, että vain yksi tai kaksi kotkanpoikasta selviää isoiksi. Nyt olikin ilo nähdä, mietn jokainen varttui kauniiksi nuorkotkaksi ja jätti pesän kun aika koitti ��

    VastaaPoista

Kysy, kerro ja kommentoi!