sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulutervehdys 2012


Hyvää joulua sinulle lukija!

Eilen sain kaappisiivouksen valmiiksi, ja julkaisin viimeisen käsintehdyn joulukortin. Skannasin kaikki 16 kuvaa originaaleista, ja julkaisin tässä blogissa melkein kuin joulukalenterina. Itselleni se oli hauska retki menneisiin vuosiin. Samalla olen piirrellyt uutta kuvaa joulukortiksi  Some-tuttavilleni. Ja tämäkin on itse asiassa käsinpiirretty! Paperi vain puuttuu, ja tärpätin tuoksu.  Kuvasta huomaat miten suurena kuva syntyy näytölläni. Pikseleitä pitää olla paljon, jos haluaa kuvasta tulostuskelpoisen. 

Aiheena on keramiikkakuusi, jonka rakensin vuosia sitten korvaamaan oikeaa kuusta. Kuusi on koottava, ja samoin rakensin sen  kolmesta valokuvasta "leikaten ja liimaten" Photoshopissa. Loput on Bamboo-kynällä piirretty. Päiviä ja tunteja siihen vierähti. Vai sanoisinko näin: en olisi millään malttanut lopettaa. Viime yönä kumminkin päätin, että nyt se on valmis.


9 kommenttia:

Marjattah kirjoitti...

Blogimalli on muutoksen kourissa. Eilen muuttui monta kertaa. Tällä hetkellä on käytössä "Sidebar". Kommenttiloota näyttäisi olevan helposti löytyvä, ja lukijalaatikkokin kuristelee reunassa (vink).

Tiina Linkama kirjoitti...

Kaunis kaunis on kortti ja joulupuusi!

Marjattah kirjoitti...

Kiitos Tiina. Huomasin juuri, että joulupuun rakentamisesta on tasan 10 vuotta. Pienen uunin takia piti polttaa se osissa. Mutta niinpä se onkin kätevä varastoida joulun jälkeen :)

Vallaton mummeli kirjoitti...

Olen muistavinani, kun teit kuusen silloin aikoinaan. Hieno kortti!

Marjattah kirjoitti...

Terveuloa lukijaksi, Vallaton! Olenkin sinua salaa odottanut...
Lukijalaatikossa näkyy vissiin uusin avatarasi? Kommentissa näkyy edellinen.

Liisa kirjoitti...

Kaunis on joulupuusi! Hyvää alkaneen vuoden jatkoa kokeiluissasi!

Kaarina kirjoitti...

Onpa hieno kuusi ja hieno kortti. Jännältä näyttää tuo kortin rakentelukin tietokoneella. Kaikki työsi ovat kadehdittavan upeita. Oma luovuuteni purkautuu nykyisin vain tilkkutöihin, niissäkin ihan käyttötekstiileihin, mutta mieli palaisi myös esimerkiksi akvarelleihin. Elämä vain rajoittaa keskittymistä. Akvarellimaalausta on hankalampi jättää vaiheeseen kuin ompelusta.

Marjattah kirjoitti...

Kiitos Liisa!

Marjattah kirjoitti...

Kaarina, miksi sanot "vain"! Tilkkutyö on kiehtova taitolaji. Akvarellin aika voi tulla, ilmeisesti sulla on siitä kokemusta .