maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kevät keikkuen tulevi


Eilen aurinko sulatteli lumia, tänään leijuu valkoisia töppösiä taivaan täydeltä. Ikkunasta on mukava katsella lintuja. Tämän piirustuksen kaivoin ArtRage-harjoitelmien  kansiosta. — Hm, onhan se vähän postikortti ...

Kokeilen vaihteeksi Flipcard-mallia. Sopii mielestäni hyvin kuvablogiin. Ja vilauttaa hetkeksi näkyviin myös taustakuvani.
    Kysyn kummissani: onko nyt hankalaa   avata uusin postaus? Kaikki muut pyörähtelevät ja avautuvat kuten pitääkin, mutta uusinta saan takoa moneen kertaan. Ehkä tämä on henkilökohtainen (=selainkohtainen) ongelma. Kuulisin mielelläni.

8 kommenttia:

Liplatus kirjoitti...

Flipcard tekee taidenäyttelyksi blogin, mielestäni kaikista parhain kuvalliselle.

Taidokasta kynän käyttöä, myös värit ja valo.
Kokeilin ArtRagella tekemistä muuan päivä sitten, jäi kokeiluksi, kun surkeaa jälkeä tein. Deleteä annoin.;)

Aukesi suoraltaan tämä sivu ilman jahnuamista, ei tarvinnut takoa.

Mitenkähän oman taustakuvankin olet saanut dynaamiseen asennettua, mietti osaamaton. Tutustumatta on vielä dynaamisen mahdollisuudet.

Marjattah kirjoitti...

Huomasin, että olet laittanut Kuvallisissa askeleissa dynaamisen linkin samoin Flicardiin. Se on tosiaan kuin taidenäyttely. Lukijan on helppo tehdä löytöjä. Tykkään siitä, että uusin postaus ei vie kaikkea huomiota.

Jännä juttu, miten joku piirustussovellus heti tuntuu omalta, joku toinen taas ei. Itse olen eniten kotonani Artragen kanssa, vaikka teen tutkimusretkiä toisiinkin. Mahdollisuuksien määrä pyörryttää...

Taustasta: En löydä sinulta dynaamista blogia (lukuunottamatta linkkiä)? Jos olet valinnut malliksi dynaamisen, löydät helposti paikan missä oma taustakuva lisätään. >mukauta>taustaväri> jne. Onnistuu, jos ei ylitä sallittuja pikseleitä (300?)
Ja kiitos huojentavasta palautteesta :)

Liplatus kirjoitti...

Perinteistä mallia käytän, kun siinä on helpompi kommentoida. Tässä dynaamisessa, kommentointiin pitää rullata ja "kaivaa" kommenti esiin.
Perinteisessä pidin kolmea postausta aiemmin ensimmäisellä sivulla(tykkään myös että useampi postaus näkyisi) , mutta vähensin yhteen kun sivu aukesi tosi hitaasti. Iso määrä kuvia yhdellä sivulla tekee hitaasti aukeavaksi. Hitaudesta tuli palautetta aina sillointällöin.

Dynaamisessa lukijat ovat ikäänkuin piilossa, tykkään kun ovat näkyvillä.

Minulla kangertelee Artragen käyttö, koska en hallitse eri maalaustekniikoita. Siinähän pitäisi hallita kuin oikeasti paperille maalatessa, siveltimet, tussit, veitsi, kynä, paperit jne. käyttö.
Opettelua vaatisi, jotta jonkinlaista oikeaoppisuutta saisin aikaiseksi.
Sinulla on pitkä taiteilijan taival, oppi on mennyt perille.;)

Kyllä, mahdollisuuksista ei voi valittaa.

Vanhassa mallissa olen ladannut oman taustakuvan (alle 300), nyt näytillä.
Dynaaminen on linkkinä, ei muutoin.
Täytyy tutkailla....

Marjattah kirjoitti...

Dynaamisessa mallissa on puolensa ja puutteensa. Parannuksia on tipahdellut kaiken aikaa. Reunagadgetit on toteutettu tyylikkäästi, vaikka pelkään että harva niitä huomaa, kuten juuri lukijalaatikkoa. Meinaankin toistaiseksi säilyttää K50-blogin perinteisenä, koska se tähtää ikäänkuin lukijan palvelemiseen = vertaistukiblogi ;)

Sinähän hallitset digitekniikkaa ihailtavasti! Eikös ole vähän hupsua yrittää jäljitellä käsityötä digitekniikalla ? Oikeaoppisuutta ei kukaan voi määritellä, ja minunkin olisi syytä vapautua siitä.Mutta kovasti tykkään Bamboo-kynästä, joka tuntuu kädessä samalta kuin oikea.

Taustakuvasi on kaunis ja keväinen. Virkistää mieltä.

kaisu marjatta kirjoitti...

hyvin aukeaa, ihailin tätä keväisen untuvaista kuvaa, sopii hyvin myös pääsiäistunnelmiin.

Marjattah kirjoitti...

Mukavaa että tykkäsit. Mutta lumen soisin jo häipyvän :)

Vallaton mummeli kirjoitti...

Tää on muuten metkaa. Kun on kommentoinut, niin sitten häviää tuo seuraava nappi. Pitää palata etusivun kautta.

Marjattah kirjoitti...

Tämä dynaaminen malli asettaa vierailijalle haasteita... Onneksi Vallaton ei anna periksi :)