sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Sumo!

"Sade avaa korvat nukkujalle..." (Eeva-Liisa Manner)

Ihmettelen, miten kauan olen lykännyt tutustumista mainioon  kuvankäsittelyohjelmaan: Sumo Paint. Kuvittelin kai sitä joksikin temppuilusovellukseksi, enkä edes tiennyt, että se on suomalaista tuotantoa. Mutta nyt olen tutustunut, ja olen ihmeissäni! Siinähän on kaikki, mitä harrastajavalokuvailija voi toivoa, ja ilmaiseksi. Kaikki mitä taannoin löytyi vain kalliista Photoshopista, jopa 'tasot'.

Tutkin tietenkin kiinnostuneena sen piirustusominaisuuksia. Olen vasta muutaman kokeilun tehnyt. Tähän 'mustekynään' mielistyin, sen käyttäytyminen muistuttaa hiukan kauan sitten suosimaani musteläiskäpiirustusta. (Tein sillä tekniikalla kuvituksia.) Bamboo-kynällä on mukava piirrellä, mutta sormellakin voi tuhertaa, jos on käytössä hiirilevyllä varustettu läppäri. Kuinkahan sujuu iPadilla?

Sumoa ei ladata kovalevylle, se toimii selaimessa, ja vaatii siksi tietenkin hyvän yhteyden. Jatkan tutkimusretkiä taas kun siltä tuntuu.  (Kuva on luonnos Luovan Lauantain haasteeseen, joka meni ohi aikoja sitten...)

***

Huomaatkos! Blogger on lahjoittanut odotetun sivupalkin tähän dynaamiseen malliin! Siellä oikeassa reunassa kurkistelee nyt muutama kallisarvoinen lukija, ja aloitin juuri linkkilistankin.
Gadgetit näkyy etusivun kautta, joten tämä sivu on ensin suljettava tuosta rastista  ylhäällä oikealla.

4 kommenttia:

 1. Taidokasta herkkää jälkeä olet saanut aikaiseksi.

  Sumo Painttia olen käyttänyt bloggailu aikani.
  Monipuolinen hyvä ohjelma, olen tykästynyt.
  Opittavaahan siinä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshoppailija löytää siitä heti tutut työkalut. Mutta piirtäjän herkuissa riittää tutkittavaa. Hassua sinänsä, että etsin piirustusohjelmista tuttuja työkaluja, kun tarjolla on digitaalisia herkkuja!

   Poista
 2. En ole käyttänyt Sumopainttia peruskuvankäsittelyyn, pelkästään piirtämiseen.
  PhotoShop Elements 6 (Mac versio) ohjelmani on tällä hetkellä jumissa. Osa säädöistä kateissa, eikä tallennus onnistu haluttuun kansioon, vaan joudun pöydälle tallentamaan.
  Olen poistanut komponenttaja ja uudelleen asentanut cd:ltä, mutta ei korjaannu. Ohje lätkä Elementsiltä tulee avatessani, mutta kun Mac versiossa ei näy kyseiset säädöt joista ohjeen mukaan korjata. Ei motivoi kuvankäsittelyyn, ennen kuin saan korjattua tahi hankin uuden kuvankäsittelyohjelman. Varmmuuskopio Elementsistä on ulkoisella kovalevyllä, jospa seuraavaksi kokeilisin kopioida sen...

  Kiitos tuosta sivupalkki infosta, siihen syvennyn kunhan ehdin.
  Mukavia uudistuksia, ties vaikka vielä jonain päivänä dynaamiseksi muutan näkymät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa harmillista, syytä en osaa arvailla. Voithan kokeilla tällä välin Sumoa ihan kuvankäsittelyyn.
   Onneksi myös iPhotosta löytyy monenlaista peruskonstia, varmaan tunnet.

   Poista

Kysy, kerro ja kommentoi!